Κέβιν ντε Μπρόινε: Ένας κοκκινομάλλης ποιητής, ελάχιστα καταραμένος

De Bruyne 1200x800

Η ανάρτηση του Κέβιν ντε Μπρόινε για την αποχώρησή του το φετινό καλοκαίρι, δεν αφορά βεβαίως στο ποδόσφαιρο. Ο Βέλγος ποδοσφαιριστής, εξάλλου, φεύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι. Επιπλέον, σε αυτήν την ηλικία, στα 33 του, μπορεί να βγάλει ακόμα αρκετά χρήματα. Αν, εξάλλου, καταστήσει εαυτόν διαθέσιμο για τη Σαουδική Αραβία, θα γίνει πακτωλός.

Ωστόσο, είναι μία αποχώρηση ύστερα από 10 χρόνια. Ο γραφιάς βρίσκει, λοιπόν, την ευχαρίστηση στο να εξυμνήσει το λυρικό στοιχείο του επιστήμονα. Ο Ντε Μπρόινε υπήρξε, ούτως ή άλλως, πρώτα ποδοσφαιριστής και ύστερα αθλητής; Ή μήπως αντίθετα; Μήπως ήταν πρώτα αθλητής και έπειτα ποδοσφαιριστής;

SUPER ΔΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Κέβιν ντε Μπρόινε: Σε ισοτιμία και ισομοιρία

Ο Κέβιν ντε Μπρόινε είναι ένας μαθηματικός του ποδοσφαίρου, που όμως γράφει ποιήματα. Στα δικά του πόδια -και κυρίως την αντίληψη- η σχέση των δύο είναι διακριτή. Απωθητικά καθώς είναι τα μαθηματικά για τους θεωρητικούς, μοιάζει σχεδόν λες και ο χωρισμός είναι ένα προαιώνιο κόλπο. Τα μαθηματικά, εξάλλου, βρίσκουν στήριξη αποκλειστικά στη θεωρία. Έπειτα, παίζουν το ρόλο του κριτή και απορρίπτουν ό,τι ανακαλύπτουν πως δεν ισχύει. Γέννησαν, εξάλλου, τη φιλοσοφία, η οποία μία κατάσταση απαγορεύει κατηγορηματικά: την υπόθεση.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

Ο Ντε Μπρόινε συνδυάζει, ακόμα και τώρα, αυτές τις πτυχές οι οποίες έχουν περισσότερες ομοιότητες από διαφορές. Όμως σε έναν κόσμο που ο ρομαντισμός έχει συνωνυμία με την αφέλεια, η δημιουργία του προβλήματος της νίκης σε συγκερασμό με το απαιτούμενο, είναι θεόρατο. Ο Βέλγος είναι από εκείνους που οι γωνίες τού επιτρέπουν να βλέπει την τουλίπα διαφορετικά. Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ έγινε ο ζωγράφος που στην Ολλανδία λατρεύουν όταν κοίταξε μερικούς πίνακες και είπε “είναι μοβ”. Ο Ντε Μπρόινε, λοιπόν, παρατηρεί τον αγωνιστικό χώρο διαφορετικά από τους υπόλοιπους. Στο σημείο, κιόλας, που ο άξονας και οι 45 μοίρες δεν έχουν σύνδεση μέσω γραμμών, αλλά μέσω καμπύλης.

Μπορεί μετά τον τελικό του Champions League το 2023 ο Ντε Μπρόινε να μην ήταν ο ίδιος, αλλά στη Σίτι θα λείψει. Όπως, μάλλον, και στο day to day ποδόσφαιρο. Με αυτό στο μυαλό, λοιπόν, δεν είναι απίθανο να αποχαιρετήσει το σπορ μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026.

Όσο κι αν, μάλιστα, δεν είναι σίγουρο αν το Βέλγιο όντως υπάρχει.

Ο Αδέκαρος Κριτής

ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

 

Previous Article

Προγνωστικά Overakias 04/04/2025

Next Article

Ολυμπιακός: Πρώτος, αλλά με πολλές απορίες