Παρτίζαν: Οι ήρωες της ΑΕΚ δεν θα ξεχαστούν ποτέ

partizan aek

Η Παρτίζαν Βελιγραδίου φιλοξένησε την ΑΕΚ σε φιλικό που έγινε στο Βελιγράδι, στις 7 Απριλίου του 1999, εν καιρώ βομβαρδισμών. Οι παίκτες της “Ένωσης” ανέβηκαν σε μία χώρα, τη Σερβία, την οποία βομβάρδιζαν αναίτια. Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, από τη μεριά του, αμφισβητούσε την αυτονομία του Κοσόβου. Το ΝΑΤΟ, στην αντίπερα όχθη, διαφωνούσε με αυτό.

Παρτίζαν: Ιστορικό φιλικό

Το NATΟ βομβάρδιζε τη Σερβία από τις 24 Μαρτίου του 1999 και για 2,5 μήνες, όμως 14 μέρες μετά η ΑΕΚ ανέβηκε για να παίξει ένα φιλικό που είναι ιστορικό. Προφανώς, όλη η (μικρή) χώρα τελούσε υπό το καθεστώς λεηλασίας. Αυτή, επιπλέον, δεν τελείωσε πριν το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Οι Σέρβοι κάνουν λόγο ακόμα και για γενοκτονία.

Novibet: Δίνει το 100% στους παίκτες της!

Για το παιχνίδι η Παρτίζαν έδωσε 40.000 εισιτήρια. Οι παίκτες της ΑΕΚ ανέδειξαν τη θέλησή τους να ανέβουν στη βομβαρδισμένη χώρα. Περίπου 15.000 άνθρωποι έδωσαν το “παρών”. Φορούσαν μπλούζες με τη φράση “Football for Peace” (μετάφραση “Το ποδόσφαιρο για την ειρήνη”).

Παρτίζαν: Έφοδος αγάπης

Παρτίζαν και ΑΕΚ ήταν ισόπαλες με σκορ 1-1 μέχρι το 61′. Σε εκείνο το λεπτό, όμως, κόσμος έκανε έφοδο στο γήπεδο. Αγκάλιασε τους παίκτες και τους αποθέωσε. Εκτός από το μεγάλο πανό, που ζητούσε από το ΝΑΤΟ να σταματήσει τον πόλεμο, υπήρχαν σημαίες της Ελλάδας και της Σερβίας. Επίσης, ανέμιζαν αντιπολεμικά πανό.

Η αποστολή της ΑΕΚ, που έκανε την υπέρβαση, έπρεπε να φύγει γρήγορα από το γήπεδο, αφού υπήρχε ο κίνδυνος βομβαρδισμού. Έπρεπε, λοιπόν, να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό τη Βουδαπέστη.

Betshop καθημερινοί αγώνες στοιχήματος και καζίνο εμπειρία

Στην Παρτίζαν δεν ξεχνούν αυτό το παιχνίδι και τιμούν την ΑΕΚ. “Θα θυμόμαστε πάντα ότι οι ήρωες με τις ασπρόμαυρες και κιτρινόμαυρες φανέλες έπαιξαν σε μία χώρα που βομβάρδιζαν καθημερινά και τα ονόματά τους δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ”. Αυτό έγραψαν στην επίσημη σελίδα της ομάδας, στην πλατφόρμα X.

 

 

 

Previous Article

Προγνωστικά Mpampas 07-04-2024

Next Article

Φενέρμπαχτσε: Έναρξη στο Super Cup με τη Γαλατάσαραϊ και αποχώρηση